divendres, 1 d’abril del 2016

La Baixada de la Seu



La baixada de la seu és el carrer que ens duu des de la cruïlla del Carrer de Santa Llúcia amb el Carrer de Vallfonollosa. Aquest carrer ens porta cap a la Seu tot passant pel davant de l'edifici del Registre Civil i el Jutjat de primera instància de Manresa.

No puc deixar de comentar la particularitat d'alguns dels edificis com, per exemple, el que forma la darrera casa del carrer de Santa Llúcia.




L'edifici dels Jutjat de primera instància de Manresa data de 1661. Parlem d'una edificació Barroca que, després de diverses reformes, encara fa la seva funció tot donant lloc també al Registre Civil. Manresa centra quasi bé tota l'activitat judials a les noves dependències situades al final del pont que porta a la RENFE.



La Baixada de la Seu no només ens presenta aquesta magnífica visió d'una de les entrades a la Basílica de Sta. Maria, si no que també ens porta a tot el parc que circunda la pròpia Seu. Aquest parc ens ofereix amés de monuments, arbrat i lloc de descans i passeig, unes magnífiques vistes del riu Cardener, l'estació de tren i les vies, i una gran postal del pont Vell i les Escodines presdida per la Casa dels Exercicis de St. Ignasi de Loyola.



En un proper article m'agradaria poder aprofondir en el Parc de la Seu i els misteris que ens guarda la façana sud de la Basílica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada